Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 13.únor 16:01

5kg krouhaného zelí

půl balíčku kmínu

5–100dkg soli podle toho jak chcete mít zelí kyselé

půl kg krájené cibule

Vše zamíchat a nechat stát 5 hodin Dělám to v dětské vaničce

Potom naplnit do sklenic a nechat asi 2cm od okraje a zavíčkovat

Nechat asi 14 dní v teple přikrýt utěrkou, pozor trochu vytéká šťáva ale nic moc

Po 14 dnech otřít a uložit na tmavé místo.

Skutečně vydrží dva roky bezezměn.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 13.únor 16:03

5kg krouhaného zelí

půl balíčku kmínu

5–100dkg soli podle toho jak chcete mít zelí kyselé

půl kg krájené cibule

Vše zamíchat a nechat stát 5 hodin Dělám to v dětské vaničce

Potom naplnit do sklenic a nechat asi 2cm od okraje a zavíčkovat

Nechat asi 14 dní v teple přikrýt utěrkou, pozor trochu vytéká šťáva ale nic moc

Po 14 dnech otřít a uložit na tmavé místo.

Skutečně vydrží dva roky bezezměn.

Doplňuji:
Oprava soli 5–10 Dkg nikoliv 100Dkg