Odpověděl/a – 20.leden 15:18
Smažila jsem vždy hřebetní sádlo – neuškodí s proužečkem
masa – budou masité škvarky.
Nakrájela jsem cca 2 cm kostky trochu podlila vodou a škvařila . Občas
zamíchala , zkraje přiklopené , jakmile se začnou škvarky zbarvovat nalila
jsem trochu mléka , sádlo je pak takové pěkně vazké. U nás nemáme rádi
škvarky v sádle , takže jsem je vždy scelidla a kdo měl chuť dal si hned
čerstvé posolené s chlebem . Většinou jsem je umlela do sklenic . Pak
použila na pomazánku nebo na škvarkový koláč – peču s bezinkama./je
jako borůvkový/.
Sádlo nesolím .
Hlavně neškvařit zprudka je lepší pozvolna.Čas jsem nikdy neměřila –
to odhadneš a ohlídáš si to .
Už jsem ho dlouho neškvařila.
Odpověděl/a – 20.leden 15:26
Smažila jsem vždy hřebetní sádlo – neuškodí s proužečkem
masa – budou masité škvarky.
Nakrájela jsem cca 2 cm kostky trochu podlila vodou a škvařila . Občas
zamíchala , zkraje přiklopené , jakmile se začnou škvarky zbarvovat nalila
jsem trochu mléka , sádlo je pak takové pěkně vazké. U nás nemáme rádi
škvarky v sádle , takže jsem je vždy scelidla a kdo měl chuť dal si hned
čerstvé posolené s chlebem . Většinou jsem je umlela do sklenic . Pak
použila na pomazánku nebo na škvarkový koláč – peču s bezinkama./je
jako borůvkový/.
Sádlo nesolím .
Hlavně neškvařit zprudka je lepší pozvolna.Čas jsem nikdy neměřila –
to odhadneš a ohlídáš si to .
Už jsem ho dlouho neškvařila.
Doplňuji:
hlavně neškvař plstní sádlo je řídké a nevydrží , je to prostě
napodobenina sádla – nebrat