Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 7.leden 1:12

Definitivně tento zvyk asi těžko odstraníš. Pes nebude spolehlivě nic olizovat, když bude chodit na procházku v náhubku. Další můj názor pravděpodobně vyvolá bouři nevole a nesouhlasu. Rada je jednoduchá- psa nechat vykastrovat. Jednoduchým zákrokem zjednodušíte život sobě a hlavně psovi. Pokud se nejedná o mimořádně kvalitního jedince, který má šanci a opodstatnění uplatnit se v chovu, je kastrace běžné řešení mnoha problémů psychických i fyzických. U nás stále převládá konzervativní názor na kastraci, ale neprávem. Pohlavní (rozmnožovací ) pud je ten nejsilnější a frustrace z neukojení tohoto pudu vede k mnohým poruchám chování. Nevím v jakém věku je dotyčný pes, ale i starší pes umírní svoje projevy. Konzultujte s veterinářem celou problematiku kastrace, uvidíte, že výhody jsou více než jasné. Zmíňovaná dušnost psa může mít i psychosomatické příčiny, těžko hádat v čem jem příčina. Psincový kašel, o kterém se zmiňuje Damiana bývá jednou ze složek polyvalentních vakcín, pes by tedy v rámci běžného preventivního ochraného očkování měl být vakcinován i proti psincovému kašli. Záleží na tom, jakou vakcínou je pes ošetřen, Tento údaj bývá uveden v očkovacím průkazu psa .

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 7.leden 11:00

Definitivně tento zvyk asi těžko odstraníš. Pes nebude spolehlivě nic olizovat, když bude chodit na procházku v náhubku. Další můj názor pravděpodobně vyvolá bouři nevole a nesouhlasu. Rada je jednoduchá- psa nechat vykastrovat. Jednoduchým zákrokem zjednodušíte život sobě a hlavně psovi. Pokud se nejedná o mimořádně kvalitního jedince, který má šanci a opodstatnění uplatnit se v chovu, je kastrace běžné řešení mnoha problémů psychických i fyzických. U nás stále převládá konzervativní názor na kastraci, ale neprávem. Pohlavní (rozmnožovací ) pud je ten nejsilnější a frustrace z neukojení tohoto pudu vede k mnohým poruchám chování. Nevím v jakém věku je dotyčný pes, ale i starší pes umírní svoje projevy. Konzultujte s veterinářem celou problematiku kastrace, uvidíte, že výhody jsou více než jasné. Zmíňovaná dušnost psa může mít i psychosomatické příčiny, těžko hádat v čem jem příčina. Psincový kašel, o kterém se zmiňuje Damiana bývá jednou ze složek polyvalentních vakcín, pes by tedy v rámci běžného preventivního ochraného očkování měl být vakcinován i proti psincovému kašli. Záleží na tom, jakou vakcínou je pes ošetřen, Tento údaj bývá uveden v očkovacím průkazu psa .
Doplňuji:
Pokud pes kašle po stimulaci hrdla (ohryzku) nebo po „tahání“ za vodítko či obojek, a záchvaty kašle vypadají, jakoby psovi zaskočilo, mohlo by se jednat o psincový kašel. V každém případě neuškodí psovi podávat ať už léčebně nebo preventivně k posílení imunity vitamín C. Tento vitamín má pro psy mnoho užitečných vlastností a přebytečný se snadno vyloučí močí. Nekupuj humánní ani pro psy, je to zbytečně drahé a méně koncentrované (účinné) . Na netu si najdi vitamín C pro hospodářská zvířata (třeba pro prasata, králíky atd.) bývá balení 250–500g za velmi přijatelnou cenu (250g stává cca 130 Kč) na obalu potom zjistíš, že je to určeno pro savce a drůbež, takže já to klidně užívám také :)) je rozpustný ve vodě.