Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 2.leden 15:49

Asi jste taky zaskočen počtem článků a reakcí na amnestii, je to teď téma číslo jedna ve sdělovacích prostředcích. Některé jsou objektivní, v mnohých – a to i od novinářů – jsou naprosté nesmysly. Sice nerozumím poslední větě vašeho příspěvku – nedovedu odhadnout, co myslíte těmi většinovými tendencemi. Na tyto stránky píšou nejvíce ti, co amnestii vítají, což je pochopitelné, že se ptají, ovšem celkově jsou ohlasy podle mne více negativní. Pokud se ale zeptáte těch, kteří se vězeňstvím zabývají, mnohdy se dozvíte, že je podle nich nesmysl kriminalizovat některé činy, které v podstatě ani kriminálními nejsou, a neměly by být trestány odnětím svobody. Za prvé to nikomu nepomůže – tedy hlavně řešení následků to neusnadní, za druhé zbytečně naplňují věznice, a tam se nikdo nepolepší, naopak. Byla bych opatrná s pojmem lůza. Kdo to je? Pachatel neúmyslného trestného činu? Ti se teď dostanou ven. Je to tak špatně? Co tedy zaskočilo mne osobně, jsou ta nevyřešená tunelovaní, rozkrádání ve velkém apod. Ale například to, že amnestována je jedna známa zpěvačka, mne tolik netrápí, ona určitě není společensky nebezpečná a potrestaná už je dost. To si tedy myslím já. Co vy?

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 2.leden 16:37

Asi jste taky zaskočen počtem článků a reakcí na amnestii, je to teď téma číslo jedna ve sdělovacích prostředcích. Některé jsou objektivní, v mnohých – a to i od novinářů – jsou naprosté nesmysly. Sice nerozumím poslední větě vašeho příspěvku – nedovedu odhadnout, co myslíte těmi většinovými tendencemi. Na tyto stránky píšou nejvíce ti, co amnestii vítají, což je pochopitelné, že se ptají, ovšem celkově jsou ohlasy podle mne více negativní. Pokud se ale zeptáte těch, kteří se vězeňstvím zabývají, mnohdy se dozvíte, že je podle nich nesmysl kriminalizovat některé činy, které v podstatě ani kriminálními nejsou, a neměly by být trestány odnětím svobody. Za prvé to nikomu nepomůže – tedy hlavně řešení následků to neusnadní, za druhé zbytečně naplňují věznice, a tam se nikdo nepolepší, naopak. Byla bych opatrná s pojmem lůza. Kdo to je? Pachatel neúmyslného trestného činu? Ti se teď dostanou ven. Je to tak špatně? Co tedy zaskočilo mne osobně, jsou ta nevyřešená tunelovaní, rozkrádání ve velkém apod. Ale například to, že amnestována je jedna známa zpěvačka, mne tolik netrápí, ona určitě není společensky nebezpečná a potrestaná už je dost. To si tedy myslím já. Co vy?
Doplňuji:
Jste v kategorii o trestním právu. Co čekáte a proč sem tedy chodíte? Nemám pocit, že k dotazům je podmínkou čistý trestní rejstřík 🙂. Chápu sice, že se považujete za lepšího, než tazatelé, nicméně možnost se zeptat jim asi nemůžete sebrat, i když byste rád…