Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 30.listopad 18:22

myslim ze lide kteri je dnes voli se tehdy meli celkem dobre, lichvari z nich netahali posledni korunu, protoze do zprav se nedostavali zadne zpatne zpravy a v televizi jeli jen optimisticke a budovatelske filmy meli asi i lepsi naladu nez dnes. Na politiky se tolik nenadavalo (nesmelo se)… no proste bylo vsechno „lepsi“, protoze je uplne jedno co spatneho se deje, dulezite je, pro stastny zivot staci nevedet o tom 🙂 … proste chteji tu sladkou nevedomost zpet.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 30.listopad 18:32

myslim ze lide kteri je dnes voli se tehdy meli celkem dobre, lichvari z nich netahali posledni korunu, protoze do zprav se nedostavali zadne zpatne zpravy a v televizi jeli jen optimisticke a budovatelske filmy meli asi i lepsi naladu nez dnes. Na politiky se tolik nenadavalo (nesmelo se)… no proste bylo vsechno „lepsi“, protoze je uplne jedno co spatneho se deje, dulezite je, pro stastny zivot staci nevedet o tom 🙂 … proste chteji tu sladkou nevedomost zpet.
Doplňuji:
jinak navzdory obecnemu povedomi o zlych komunistech musim rict ze na to mam trochu chladnejsi pohled. Je mozna pravdou ze tehdy byl nas trh sobestacny, socialni otazku resili komuniste sice naprosto demotivacnim zpusobem presto ale ke spokojenosti vetsiny lidi bez cile a bez jakyhkoliv schopnosti. Otevrenim svetu jsme dosahli jen toho, ze si nas ten svet pridal do seznamu odbytist pro sve produkty (takze utracime za kdovi co a kapital posilame za hranice at uz jde o telefony, pocitace, software, televize, nebo auta). Svrhavani komunistickych rezimu je pro demokraticky svet velmi vyhodne, otevre se levny bazar s ruzne osvedcenymi firmami, znacky, ktere se osvedcily nejlepe nam dnes uz davno nepatri. Sam trochu pochybuji nad tim, co jsme vlastne tou sametovou ziskali … 1/ svobodu slova 2/ moznost svobodne vycestovat (pokud tedy nenarazite na viza) 3/ … uz nevim. Seznam toho co jsme ztratili by byl mozna krapet delsi a na prvnim miste by byla asi hrdost na svou zem.