Odpověděl/a – 25.listopad 15:06
Je nezvykle pikantní a pokud se přidá citr. kůra je moc dobré . Není to běžné cukroví – jistě mu přijdeš na chuť. Osobně mám věci se zázvorem moc ráda.
Odpověděl/a – 25.listopad 15:12
Je nezvykle pikantní a pokud se přidá citr. kůra je moc dobré . Není to
běžné cukroví – jistě mu přijdeš na chuť. Osobně mám věci se
zázvorem moc ráda.
Doplňuji:
můžeš zkusit je upéct
osvědčené zázvorky
od Hanule
Potřebujeme:
420g mletého a prosátého cukru, 3 celá vejce, 3 žloutky, 8g mletého
zázvoru, 420g mouky (polovina hrubé + polovina hladké) smíchané s 1/2
lžičkou amonia/koupíš v drogerii/
Postup:
V míse třeme cukr, zázvor, vejce a žloutky tak dlouho, až vše zhoustne.
Poté přidáme většinu mouky. Umícháme v těsto.
Na vál dáme zbytek mouky, přendáme těsto z mísy a ještě vypracujeme. Potom těsto vyválíme na 3/4cm plást a vykrajujeme zázvorkovou formičkou cukroví. Poklademe je na pergamenovým papírem vyložené plechy a necháme je vzduchem usušit po 3 hodiny.
Pak je v troubě vyhřáté na 150°C upečeme. Během pečení jednou plech rotujeme. Zázvorky nesmí být moc upečené, jenom zespodu nafouklé. Mají mít bílou barvu. Nejlépe se pozná, je-li zázvorka upečená, když jednu zdvihneme a podíváme se na spodek. Zázvorka drží pohromadě a je zespodu skoro nepoznatelně narůžovělá.
Uskladňujeme ve vlhku a chladnu. Zázvorky jsou výborné nejenom k čaji, ale také k vínu.