Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 17.listopad 19:15

Naopak. Nabíječka se nebude při nabíjení tolik hřát. Údaj na tabletu je třeba brát jako minimální požadavek. Když je víc nic se neděje. Rozhodující je to napětí 5 V.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 17.listopad 21:18

Naopak. Nabíječka se nebude při nabíjení tolik hřát. Údaj na tabletu je třeba brát jako minimální požadavek. Když je víc nic se neděje. Rozhodující je to napětí 5 V.
Doplňuji:
Nabíjení lion Aku ( 3,6 V na článek) je poměrně háklivá záležitost a musí být řízena automatikou.
Která nedopustí aby napětí na článku bylo vyšší než 4,2 V ( totéž platí i o vybití) a zároveň nastavuje nabíjecí proud takový aby to nepoškodilo článek ( závisí na kapacitě 0,7 – 1 C).
Regulace nabíjení může být buď konstatntním proudem ( I charakteristika) nebo konstatním napětím ( U charakteristika) . Nabíjení Li on se většinou nabíjí konstatntním proudem do napětí 4,2 V na článek ( dosaženo 90% kapacity) potom se to přepíná na U charakteristiku a nabíjecí proud postupně klesá do 100 % nabití.

Kdyby jsi měl nižší napětí tak se článek evidentně nanabije a když vyšší ( záleží o kolik)tak by se sice nabil ale je otázka co by s tím udělala automatika nabíjení . Je možné že by určité vyšší napětí povolila ( naskakoval by větší proud ) nebo by nabíjení včas utla . Záleží na konstrukci té regulace nabíjení a ta je integrována v tabletu nikoliv v USB nabíječce ( to je jenom zdroj). Udaje na tabletu znamenají že nabíjení probíhá max. takovým proudem který je nastaven na automatice t. jest max 500 mA . Tyto parametry by měl nejméně mít i zdroj. Ty máš 800 mA takže v pohodě vyhoví požadavkům.
BTW – v případě že je tablet napájen napětím 7,2 v ( dva články v sérii) je nabíjení USB nabíječkou ještě choulostivější a v tabletu musí být integrován omezovač napětí pro každý článek zvláš´t. Neboť každý článek se nabíjí samostatně a může se chovat jinak. O to se ale nemusíš starat.
http://www.za­jic.cz/omezovac/o­mezovac.htm

Mapel prosím v mé odpovědi je uveden matematický vztah mezi napětím, proudem a počtem závitů na transformátoru primárního a sekundárního vinutí. Dokaž že neplatí.