Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 18.říjen 12:56

chybí mi tu „jiná možnost“ – mám rád jak bílé, tak červené a spíš záleží na náladě a odrůdě či značce. Teď mám například období, kdy dávám přednost bílému, ale opět ne výhradně – zrovna včera večer jsem např. měl pro změnu červené. Téměř výhradně suché – sladké nemusím.
Z červených odrůd nejraději modrý portugal, rulandské modré a frankovku, z bílých rulandské šedé, muškát, vlašskej ryzlink (rýnskej ne, ten už je moc kyselej), ale i müllera, když se povede.
Za dobrý vkus ve víně vděčím mamince, nevyznám se v něm zdaleka tolik co ona (nepoznám, „po čem“ chutná či voní apod.), ale aspoň poznám, co je dobré. Trvalo mi to poněkud déle než u piva, vínu jsem přišel plně na chuť až v osmnácti…

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 18.říjen 12:57

chybí mi tu „jiná možnost“ – mám rád jak bílé, tak červené a spíš záleží na náladě a odrůdě či značce. Teď mám například období, kdy dávám přednost bílému, ale opět ne výhradně – zrovna včera večer jsem např. měl pro změnu červené. Téměř výhradně suché – sladké nemusím.
Z červených odrůd nejraději modrý portugal, rulandské modré a frankovku, z bílých rulandské šedé, muškát, vlašskej ryzlink (rýnskej ne, ten už je moc kyselej), ale i müllera, když se povede.
Za dobrý vkus ve víně vděčím mamince, nevyznám se v něm zdaleka tolik co ona (nepoznám, „po čem“ chutná či voní apod.), ale aspoň poznám, co je dobré. Trvalo mi to poněkud déle než u piva, vínu jsem přišel plně na chuť až v osmnácti…
Doplňuji:
jo a víno přes internet? to ani náhodou…