Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 12.září 20:32

Předpokládám, že do nápojů, kde je nízký obsah alkoholu by se nevyplatilo výrobcům něco takového podnikat. To u vodky, rumu a dalších víceprocentních lihovin se to jednak vyplatí a jednak je pomocí esencí asi dost snadná výroba. A u piva je výroba jak odborně vyložila <ocko> složitější. Horší je, že do něj místo chmele přidávají ty hořké zelené granule.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 13.září 7:17

Předpokládám, že do nápojů, kde je nízký obsah alkoholu by se nevyplatilo výrobcům něco takového podnikat. To u vodky, rumu a dalších víceprocentních lihovin se to jednak vyplatí a jednak je pomocí esencí asi dost snadná výroba. A u piva je výroba jak odborně vyložila <ocko> složitější. Horší je, že do něj místo chmele přidávají ty hořké zelené granule.
Doplňuji:
Večer jsem mluvil s jedním chemikem a ten tvrdí, že jedovatý alkohol, který se nyní prodává u nás asi nevznikl čištěním denaturovaného líhu, ale někdo musel zaměnit (snad omylem) barely s líhem. Likérky líh běžně odebírají od výrobců (distributorů) a přidávají po dochucení a přibarvení do svých výrobků. Dále tvrdí, že bezpečně lze metylalkohol zjistit jen rozborem chromatograficky, jinak ne. Hoří stejně. Na smrtelnou otravu podle něho může stačit 4 – 6 velkých panáků 40% metylakoholu!!! Pokud by jsme jej pili s běžným alkoholem tak se jed normálně odbourává. A na závěr třešnička. V každém běžném alkoholu je malá příměs metylakoholu. Běžný líh není nikdy uplně 100% čistý.