Odpověděl/a – 12.září 20:32
Předpokládám, že do nápojů, kde je nízký obsah alkoholu by se nevyplatilo výrobcům něco takového podnikat. To u vodky, rumu a dalších víceprocentních lihovin se to jednak vyplatí a jednak je pomocí esencí asi dost snadná výroba. A u piva je výroba jak odborně vyložila <ocko> složitější. Horší je, že do něj místo chmele přidávají ty hořké zelené granule.
Odpověděl/a – 13.září 7:17
Předpokládám, že do nápojů, kde je nízký obsah alkoholu by se
nevyplatilo výrobcům něco takového podnikat. To u vodky, rumu a dalších
víceprocentních lihovin se to jednak vyplatí a jednak je pomocí esencí asi
dost snadná výroba. A u piva je výroba jak odborně vyložila <ocko>
složitější. Horší je, že do něj místo chmele přidávají ty hořké
zelené granule.
Doplňuji:
Večer jsem mluvil s jedním chemikem a ten tvrdí, že jedovatý alkohol,
který se nyní prodává u nás asi nevznikl čištěním denaturovaného
líhu, ale někdo musel zaměnit (snad omylem) barely s líhem. Likérky líh
běžně odebírají od výrobců (distributorů) a přidávají po dochucení a
přibarvení do svých výrobků. Dále tvrdí, že bezpečně lze metylalkohol
zjistit jen rozborem chromatograficky, jinak ne. Hoří stejně. Na smrtelnou
otravu podle něho může stačit 4 – 6 velkých panáků 40%
metylakoholu!!! Pokud by jsme jej pili s běžným alkoholem tak se jed
normálně odbourává. A na závěr třešnička. V každém běžném
alkoholu je malá příměs metylakoholu. Běžný líh není nikdy uplně
100% čistý.