Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 1.září 15:09

Chválím nekuřáckou restauraci. 🙂 Je vidět, že kamarád neuvažuje zaostale. Je ale důležité, aby podnik správně vyprofiloval. Hodně záleží na místě. Stačí pár metrů stranou a lidé jsou líní zajít nebo se vrátit. Proto musí hodně vsadit na reklamu a také na nevšední nabídku. To, co popisuješ by mne osobně neohromilo. To nabízí každý. Dnes hodně frčí moderní vaření podle sezónních potravin, hned se bude lišit od konkurence a také to evokuje zaručenou čerstvost. Vsadila bych na slevomaty – jak píše Kohut57 (nejlépe v kooperaci s nějakým penzionem, který nemá vlastní restauraci a je poblíž).
Mě třeba hodně chybí pestrá nabídka nelka. A nejsem sama. Dost známých si stežuje, že je nebaví sedět u Coly nebo Mattonky či nealko piva. Přitom není problém nakoupit pár Monin sirupů a míchat super skvělé koktejly. Takový Bitter s citronem a sodou ocení každý, kdo má rád Campari&Soda. A dalším nápadům se meze nekladou. Stojí to pár korun a hosté déle posedí. Také na nealko vína lidé dnes dost „slyší“ a restauratéři jsou nepřipravení. Chuťovky k pivu a vínu mohou být i zajímavé domácí paštičky v lodičkách z listového těsta, zmiňované preclíky, tyčinky s pršutem, různé pomazánky servírované v malých mističkách, … Sýry – to je kapitola sama pro sebe, ty bych rozhodně nevynechala.
Teď třeba v jedné restauraci v Mariánkách nabízejí houby na všechny možné způsoby. Nakládané, „pečenáče“, smažené, v omeletě, ve francouzkém koláči, s masem, na smetaně a v polévce. Předtím to byly zase sladké dobroty z jahod a borůvek. Mají denně narváno. Také tam mají jednoho pána, který každý den od čtrnácti do sedmnácti hodin hostům zpříjemňuje návštěvu hezkou swingovou hudbou. Je tam i taneční parket a hosté se dobře baví. Také stále nabízejí několik druhů čerstvých koláčů, podávají Turka i Vídeň s pravou šlehačkou. Dětský koutek nemají. Ten bych také vypustila, protože je spíš pro zlost a naopak obtěžuje a odrazuje zákazníky, kteří si chtějí posedět a pobavit se a ne pobývat v „mateřské škole“.
Pak bych ještě kamarádovi poradila, aby oslovil některou z redakcí kulinářských časopisů. Apetit, Gurmet nebo Food mají pravidelné rubriky, ve kterých představují restaurace, které jsou něčím zajímavé a výjimečné.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 1.září 19:20

Chválím nekuřáckou restauraci. 🙂 Je vidět, že kamarád neuvažuje zaostale. Je ale důležité, aby podnik správně vyprofiloval. Hodně záleží na místě. Stačí pár metrů stranou a lidé jsou líní zajít nebo se vrátit. Proto musí hodně vsadit na reklamu a také na nevšední nabídku. To, co popisuješ by mne osobně neohromilo. To nabízí každý. Dnes hodně frčí moderní vaření podle sezónních potravin, hned se bude lišit od konkurence a také to evokuje zaručenou čerstvost. Vsadila bych na slevomaty – jak píše Kohut57 (nejlépe v kooperaci s nějakým penzionem, který nemá vlastní restauraci a je poblíž).
Mě třeba hodně chybí pestrá nabídka nelka. A nejsem sama. Dost známých si stežuje, že je nebaví sedět u Coly nebo Mattonky či nealko piva. Přitom není problém nakoupit pár Monin sirupů a míchat super skvělé koktejly. Takový Bitter s citronem a sodou ocení každý, kdo má rád Campari&Soda. A dalším nápadům se meze nekladou. Stojí to pár korun a hosté déle posedí. Také na nealko vína lidé dnes dost „slyší“ a restauratéři jsou nepřipravení. Chuťovky k pivu a vínu mohou být i zajímavé domácí paštičky v lodičkách z listového těsta, zmiňované preclíky, tyčinky s pršutem, různé pomazánky servírované v malých mističkách, … Sýry – to je kapitola sama pro sebe, ty bych rozhodně nevynechala.
Teď třeba v jedné restauraci v Mariánkách nabízejí houby na všechny možné způsoby. Nakládané, „pečenáče“, smažené, v omeletě, ve francouzkém koláči, s masem, na smetaně a v polévce. Předtím to byly zase sladké dobroty z jahod a borůvek. Mají denně narváno. Také tam mají jednoho pána, který každý den od čtrnácti do sedmnácti hodin hostům zpříjemňuje návštěvu hezkou swingovou hudbou. Je tam i taneční parket a hosté se dobře baví. Také stále nabízejí několik druhů čerstvých koláčů, podávají Turka i Vídeň s pravou šlehačkou. Dětský koutek nemají. Ten bych také vypustila, protože je spíš pro zlost a naopak obtěžuje a odrazuje zákazníky, kteří si chtějí posedět a pobavit se a ne pobývat v „mateřské škole“.
Pak bych ještě kamarádovi poradila, aby oslovil některou z redakcí kulinářských časopisů. Apetit, Gurmet nebo Food mají pravidelné rubriky, ve kterých představují restaurace, které jsou něčím zajímavé a výjimečné.
Doplňuji:
Oprava: – nealka – , – francouzském – .