Odpověděl/a – 1.září 15:09
Chválím nekuřáckou restauraci. 🙂 Je vidět, že kamarád neuvažuje
zaostale. Je ale důležité, aby podnik správně vyprofiloval. Hodně
záleží na místě. Stačí pár metrů stranou a lidé jsou líní zajít
nebo se vrátit. Proto musí hodně vsadit na reklamu a také na nevšední
nabídku. To, co popisuješ by mne osobně neohromilo. To nabízí každý. Dnes
hodně frčí moderní vaření podle sezónních potravin, hned se bude lišit
od konkurence a také to evokuje zaručenou čerstvost. Vsadila bych na
slevomaty – jak píše Kohut57 (nejlépe v kooperaci s nějakým penzionem,
který nemá vlastní restauraci a je poblíž).
Mě třeba hodně chybí pestrá nabídka nelka. A nejsem sama. Dost známých
si stežuje, že je nebaví sedět u Coly nebo Mattonky či nealko piva.
Přitom není problém nakoupit pár Monin sirupů a míchat super skvělé
koktejly. Takový Bitter s citronem a sodou ocení každý, kdo má rád
Campari&Soda. A dalším nápadům se meze nekladou. Stojí to pár korun a
hosté déle posedí. Také na nealko vína lidé dnes dost „slyší“ a
restauratéři jsou nepřipravení. Chuťovky k pivu a vínu mohou být
i zajímavé domácí paštičky v lodičkách z listového těsta,
zmiňované preclíky, tyčinky s pršutem, různé pomazánky servírované
v malých mističkách, … Sýry – to je kapitola sama pro sebe, ty bych
rozhodně nevynechala.
Teď třeba v jedné restauraci v Mariánkách nabízejí houby na všechny
možné způsoby. Nakládané, „pečenáče“, smažené, v omeletě, ve
francouzkém koláči, s masem, na smetaně a v polévce. Předtím to byly
zase sladké dobroty z jahod a borůvek. Mají denně narváno. Také tam mají
jednoho pána, který každý den od čtrnácti do sedmnácti hodin hostům
zpříjemňuje návštěvu hezkou swingovou hudbou. Je tam i taneční parket a
hosté se dobře baví. Také stále nabízejí několik druhů čerstvých
koláčů, podávají Turka i Vídeň s pravou šlehačkou. Dětský koutek
nemají. Ten bych také vypustila, protože je spíš pro zlost a naopak
obtěžuje a odrazuje zákazníky, kteří si chtějí posedět a pobavit se a
ne pobývat v „mateřské škole“.
Pak bych ještě kamarádovi poradila, aby oslovil některou z redakcí
kulinářských časopisů. Apetit, Gurmet nebo Food mají pravidelné rubriky,
ve kterých představují restaurace, které jsou něčím zajímavé a
výjimečné.
Odpověděl/a – 1.září 19:20
Chválím nekuřáckou restauraci. 🙂 Je vidět, že kamarád neuvažuje
zaostale. Je ale důležité, aby podnik správně vyprofiloval. Hodně
záleží na místě. Stačí pár metrů stranou a lidé jsou líní zajít
nebo se vrátit. Proto musí hodně vsadit na reklamu a také na nevšední
nabídku. To, co popisuješ by mne osobně neohromilo. To nabízí každý. Dnes
hodně frčí moderní vaření podle sezónních potravin, hned se bude lišit
od konkurence a také to evokuje zaručenou čerstvost. Vsadila bych na
slevomaty – jak píše Kohut57 (nejlépe v kooperaci s nějakým penzionem,
který nemá vlastní restauraci a je poblíž).
Mě třeba hodně chybí pestrá nabídka nelka. A nejsem sama. Dost známých
si stežuje, že je nebaví sedět u Coly nebo Mattonky či nealko piva.
Přitom není problém nakoupit pár Monin sirupů a míchat super skvělé
koktejly. Takový Bitter s citronem a sodou ocení každý, kdo má rád
Campari&Soda. A dalším nápadům se meze nekladou. Stojí to pár korun a
hosté déle posedí. Také na nealko vína lidé dnes dost „slyší“ a
restauratéři jsou nepřipravení. Chuťovky k pivu a vínu mohou být
i zajímavé domácí paštičky v lodičkách z listového těsta,
zmiňované preclíky, tyčinky s pršutem, různé pomazánky servírované
v malých mističkách, … Sýry – to je kapitola sama pro sebe, ty bych
rozhodně nevynechala.
Teď třeba v jedné restauraci v Mariánkách nabízejí houby na všechny
možné způsoby. Nakládané, „pečenáče“, smažené, v omeletě, ve
francouzkém koláči, s masem, na smetaně a v polévce. Předtím to byly
zase sladké dobroty z jahod a borůvek. Mají denně narváno. Také tam mají
jednoho pána, který každý den od čtrnácti do sedmnácti hodin hostům
zpříjemňuje návštěvu hezkou swingovou hudbou. Je tam i taneční parket a
hosté se dobře baví. Také stále nabízejí několik druhů čerstvých
koláčů, podávají Turka i Vídeň s pravou šlehačkou. Dětský koutek
nemají. Ten bych také vypustila, protože je spíš pro zlost a naopak
obtěžuje a odrazuje zákazníky, kteří si chtějí posedět a pobavit se a
ne pobývat v „mateřské škole“.
Pak bych ještě kamarádovi poradila, aby oslovil některou z redakcí
kulinářských časopisů. Apetit, Gurmet nebo Food mají pravidelné rubriky,
ve kterých představují restaurace, které jsou něčím zajímavé a
výjimečné.
Doplňuji:
Oprava: – nealka – , – francouzském – .