Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 25.srpen 12:22

Já to dělám dodnes a podle babičky tak,
že syrové brambory ve slupce dám na pečící papír, větší rozpůlím, ůplně velké na kolečka a malé jen probodnu vidličkou (aby nepraskly), osolím, malinko kmínu a peču do světlehnědé barvy (kolečka otočím). Na talíři omastím a přidám namačkaný česnek.
Jinou možností je hotové, horké brambory nejdříve vysypat do hrnce, omastit, přidat ten česnek, přikrýt pokličkou a protřepat. Teprve pak se servíruje.
Chutná samotné i bez kefíru !! )

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 25.srpen 12:35

Já to dělám dodnes a podle babičky tak,
že syrové brambory ve slupce dám na pečící papír, větší rozpůlím, ůplně velké na kolečka a malé jen probodnu vidličkou (aby nepraskly), osolím, malinko kmínu a peču do světlehnědé barvy (kolečka otočím). Na talíři omastím a přidám namačkaný česnek.
Jinou možností je hotové, horké brambory nejdříve vysypat do hrnce, omastit, přidat ten česnek, přikrýt pokličkou a protřepat. Teprve pak se servíruje.
Chutná samotné i bez kefíru !! )
Doplňuji:
Ještě k tomu – plech je suchý, papír taky, bez omastku. Ten se dá až pak a půlky brambor leží na slupce. Pozná se tak podle barvy na řezu jejich upečení. Otáčí se jen případná kolečka, jsou po jedné straně hotova dříve než půlky a proto je hotovo vše naráz. Podle mne jsou nejlepší malé, jen probodané brambory. Samozřejmě, jí se to celé i se slupkou – je lehce křupavá.
Jedná se o originání recept z Moravy. Dobrou chuť přeji !