Odpověděl/a – 8.červenec 18:54
Na smažení je lepší řepkový – má kritickou teplotu na přepálení až 240°C.Ale pozor! Když si v nějakém marketu koupíš za pár korun něco jako řepkový či slunečnicový olej,tak výše uvedené neplatí.Tyhle oleje jsou vyrobeny uměle! Dobrý olej poznáš snadno.Nechce se mu z flašky ven.Když to vyteče jako voda,pak je to syntetika.
Odpověděl/a – 8.červenec 18:58
Na smažení je lepší řepkový – má kritickou teplotu na přepálení
až 240°C.Ale pozor! Když si v nějakém marketu koupíš za pár korun něco
jako řepkový či slunečnicový olej,tak výše uvedené neplatí.Tyhle oleje
jsou vyrobeny uměle! Dobrý olej poznáš snadno.Nechce se mu z flašky
ven.Když to vyteče jako voda,pak je to syntetika.
Doplňuji:
Já osobně dám raději o 20 kaček navíc a koupím dobru řepku.Už kvůli
omega kyselin, kterými se blíží olivovému.Ještě k tomu výše – když
čtu,že obsah tuku je 95 %, tak pak je lepší to dobré sádlo.