Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 2.červenec 15:10

Na co se tedy ptáte?

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 2.červenec 15:29

Na co se tedy ptáte?
Doplňuji:
Policie Vás určitě informovala, že v této záležitosti nemá důvod ani možnost zasáhnout.
Pokud půjde o otevření bytu zámečníkem a výměnu zámku, tak Vám vznikne malá škoda, kterou stejně může řešit pouze městský nebo obecní úřad v rámci občanskoprávních záležitostí.
Pokud jste do bytu zatím nevstoupil, požádala bych někoho ze sousedů, aby byl svědkem otevření bytu. Za jeho účasti bych sepsala škody a závady na vybavení bytu i na bytě samotném. Doufám, že smlouvu máte s odstěhovaným nájemníkem řádně sepsanou včetně popisu stavu pronajímaného bytu a jeho vybavení.
Pokud Vám nájemník zaplatil řádně nájemné a na bytě žádné škody nejsou, oželela bych peníze za nový zámek a dále věc neřešila.
Jestliže Vám nájemník při nastěhování se do bytu hradil kauci, tak z té si můžete odečíst prokazatelné náklady na odstranění jím způsobených škod a rozdíl částky mu buď vrátit, nebo vyúčtovat.
Když zjistíte po otevření bytu škody způsobené nájemníkem a není z čeho tyto škody odečíst, bude třeba pozvat znalce a podat na nájemníka soudní žalobu. Zde by Vám policie měla být nápomocná se zjištěním nynějšího bydliště nájemníka v případě, že Vám jeho nová adresa není známa.
Žádnou otázku jste neuvedl a ani přes mé upozornění informace, co potřebujete vědět, nedoplnil. Tak doufám, že je to vše, co byste mohl potřebovat vědět.