Odpověděl/a – 26.červen 14:15
V žaludku vzniká něco jako obdoba likéru ;) ?
Záleží, jak jsi zvyklá.
Hlavní ale je… co dalšího ještě v žaludku bylo, kolik bylo mléka,
kolik se dodatečně dodá alkoholu – a jakého, jak často se to tak dělá
(faktor zvyku).
Odpověděl/a – 26.červen 14:57
V žaludku vzniká něco jako obdoba likéru ;) ?
Záleží, jak jsi zvyklá.
Hlavní ale je… co dalšího ještě v žaludku bylo, kolik bylo mléka,
kolik se dodatečně dodá alkoholu – a jakého, jak často se to tak dělá
(faktor zvyku).
Doplňuji:
Nebo je to laická snaha dotyčného o pevenci překyselení žaludku
z alkoholu? Protože ví, že zásaditá strava (což je i mléko a mléčné
výrobky) se proti pálení žáhy a překyselení žaludku doporučují?
Vhodnější je v tomhle případě jedlá soda (soda bicarbona) –
2 lžičky sody rozpustíme v 60 ml vody. Při bolestech břicha pomáhá
sklenka vody, do které přidáme čerstvou citronovou nebo limetkovou šťávu.
Podrážděný žaludek zklidní také šálek černého čaje. Toť závěr mé
nevyžádané rady ;)