Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 26.červen 14:15

V žaludku vzniká něco jako obdoba likéru ;) ?
Záleží, jak jsi zvyklá.
Hlavní ale je… co dalšího ještě v žaludku bylo, kolik bylo mléka, kolik se dodatečně dodá alkoholu – a jakého, jak často se to tak dělá (faktor zvyku).

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 26.červen 14:57

V žaludku vzniká něco jako obdoba likéru ;) ?
Záleží, jak jsi zvyklá.
Hlavní ale je… co dalšího ještě v žaludku bylo, kolik bylo mléka, kolik se dodatečně dodá alkoholu – a jakého, jak často se to tak dělá (faktor zvyku).

Doplňuji:
Nebo je to laická snaha dotyčného o pevenci překyselení žaludku z alkoholu? Protože ví, že zásaditá strava (což je i mléko a mléčné výrobky) se proti pálení žáhy a překyselení žaludku doporučují?
Vhodnější je v tomhle případě jedlá soda (soda bicarbona) – 2 lžičky sody rozpustíme v 60 ml vody. Při bolestech břicha pomáhá sklenka vody, do které přidáme čerstvou citronovou nebo limetkovou šťávu. Podrážděný žaludek zklidní také šálek černého čaje. Toť závěr mé nevyžádané rady ;)