Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 24.červen 16:42

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 24.červen 17:16

Doplňuji:
Normálně z cizího účtu nic vybrat nelze. Např. číslo účtu pojišťovny Kooperativa je 1600390050050­022/0800. Tisíce lidí na tento účet posílá splátky pojistného a jsou tam miliony Kč. Teď, když znáš číslo účtu a jméno jeho majitele, zkus si tam něco vybrat. Uvidíš, že to nepůjde. Možná budeš mít i problémy s bankou.
Přesto, když budeš neopatrný, ti někdo tvůj účet vybrat může. Při zakládání účtu na pobočce totiž na tobě budou chtít, aby ses podepsal podpisem, který budeš používat vždycky, když budeš vybírat peníze. Je to t.zv. vzorový podpis. Vzorový podpis si musíš zapamatovat a nesmíš ho používat nikde jinde, ani ho nesmíš nikomu jinému ukazovat. Vzorovým podpisem nemusí být jenom tvoje jméno, může to být i různý klikyhák, obrázek apod.
Jestliže někomu svůj vzorový podpis ukážeš, nebo dovolíš,aby se ho někdo dozvěděl, tak potom se může stát, on vyplní příkaz k převodu peněz z tvého účtu na jeho účet, příkaz podepíše tvým vzorovým podpisem a příkaz potom vhodí do sběrného boxu v bance. Tobě už potom zbudou jenom oči pro pláč.
Při zakádání účtu se poraď s příslušným úředníkem.