Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 7.červen 0:10

Když zrnka anýzu rozdrtíš, uvolní se více silic a pochopitelně i cenný anýzový olej – a právě ten je dělá z čaje ten léčivý. Doporučuji podrtit, dát do vařící vody, nechat přejít chvíli varem, odstavit, přikrýt a nechat 15 minut louhovat (pouštět silice). Pak přecedíš a dosladíš medem. Tak ho občas dělám já. Jestli nemáš hmoždíř, dej tobolky do pytlíku a můžeš se na nich trochu trochu „vyřádit“ paličkou na maso nebo kladívkem. 🙂

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 7.červen 0:21

Když zrnka anýzu rozdrtíš, uvolní se více silic a pochopitelně i cenný anýzový olej – a právě ten je dělá z čaje ten léčivý. Doporučuji podrtit, dát do vařící vody, nechat přejít chvíli varem, odstavit, přikrýt a nechat 15 minut louhovat (pouštět silice). Pak přecedíš a dosladíš medem. Tak ho občas dělám já. Jestli nemáš hmoždíř, dej tobolky do pytlíku a můžeš se na nich trochu trochu „vyřádit“ paličkou na maso nebo kladívkem. 🙂
Doplňuji:
Rádo se stalo. 🙂 Nech si chutnat. 🙂