Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 20.duben 20:17

Môj domov, kde sa uzavriem pred vonkajším svetom. Nevidím, nepočujem nič zo strastí a bolestí iných. Žijem svoj vlastný život vo svojom vlastnom svete.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 21.duben 17:47

Môj domov, kde sa uzavriem pred vonkajším svetom. Nevidím, nepočujem nič zo strastí a bolestí iných. Žijem svoj vlastný život vo svojom vlastnom svete.
Doplňuji:
Vážení kritici,
Annas sa pýtala, ako chápeme daný citát a na to odpovedala väčšina príspevkov.

Ďakujem Dr.Axlovi za vyčerpávajúce vysvetlenie zdroja citátu, to som nevedela, ale kritika jej príspevku sa mi nezdá vhodná. Neodpovedal ste vlastne, ako vy konkrétne chápete daný citát ale opísali ste z článku Intelektuálové a církev, z ktorého i ja použijem citát s ktorým nesúhlasím:
„Obraz věže ze slonoviny totiž překvapivě pochází z Písně písní, v níž je navíc ztotožněna s věží Davidovou. Otvírá se nám tak zde sugestivní obraz, neboť věž ze slonoviny neznamená „vzdušné zámky,“ do nichž se nepraktický intelektuál utíká před světem, ale naopak věž válečnou. Intelektuálova samota na takové věži tedy neznamená únik, nýbrž stráž. Věž totiž slouží nejen k odloučení a ochraně, ale především umožňuje dobrý rozhled.“
Viem, že som mala doplnok dať do diskusie, ale odpovedám súčasne i ´www´. váš príspevok patrí do diskusie, nie je to odpoveď na znenie otázky.