Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 11.březen 12:46

Stále platí, že si můžete přivydělat Kč 4.000,– hrubého (na ÚP budete dokládat každý měsíc potvrzení, jaká byla Vaše mzda). Můžete mít uzavřenu dohodu o provedení práce i dohodu o pracovní činnosti. Vyřadili by Vás ale hned, jakmile byste tuto částku v uvedeném měsíci přesáhl. Odpověď na Váš dotaz by Vám ale měli dát i na úřadu práce.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 11.březen 17:57

Stále platí, že si můžete přivydělat Kč 4.000,– hrubého (na ÚP budete dokládat každý měsíc potvrzení, jaká byla Vaše mzda). Můžete mít uzavřenu dohodu o provedení práce i dohodu o pracovní činnosti. Vyřadili by Vás ale hned, jakmile byste tuto částku v uvedeném měsíci přesáhl. Odpověď na Váš dotaz by Vám ale měli dát i na úřadu práce.
Doplňuji:
ad dědapetr: nesouhlasím a stojím si za svým – viz aktuální Zákon o zaměstnanosti §25, odstavec 3 (často je něco jiného navrhováno a něco jiného potom skutečně schváleno):

(3) Zařazení a vedení v evidenci uchazečů o zaměstnání nebrání

  1. výkon činnosti na základě pracovního nebo služebního poměru, pokud měsíční výdělek nepřesáhne polovinu minimální mzdy, nebo
  2. výkon činnosti na základě dohody o provedení práce nebo dohody o pracovní činnosti, pokud měsíční odměna nebo odměna připadající na 1 měsíc za období, za které přísluší, nepřesáhne polovinu minimální mzdy.

http://busines­s.center.cz/bu­siness/pravo/za­kony/zamestna­nost/cast2.as­px