Odpověděl/a – 22.únor 22:33
Moravská nádivka do kuřete a ingredience na přípravu:
400 g čerstvých hub (hřibovitých); 5 dkg slaniny; lžíce sádla (nejlépe husího); 2 větší cibule; 3 vejce; 20 g spařených a oloupaných mandlí; 1/2 l mléka; 2 žemle; 2 špetky strouhaného muškátu; sůl; pepř..
vajíčka rozšlehejte v mléce, přidejte pokrájené žemle a nechte
chvíli bobtnat..
v kastrolku rozehřejte na nudličky pokrájenou slaninu a na jemno pokrájenou
cibuli..
přidejte plátky očištených hub, osolte, opepřete a poduste do měkka,
houby přimíchejte k žemli s mlékem, vsypte oloupané a pokrájené
mandle.. čtvrtky kuřete bez kůže poduste na sádle v nízkém kastrolu,
témeř měkké kuřecí díly pokryjte nádivkou, zakápnete zbytkem sádla a
dejte zapéci do vyhřáté trouby..
jen tu kůži bych samozřejmě nesundávala.
protože všichni moji příbuzní jsou z Moravy tak mi nejvíc chutná tato nádivka..
Odpověděl/a – 22.únor 22:55
Moravská nádivka do kuřete a ingredience na přípravu:
400 g čerstvých hub (hřibovitých); 5 dkg slaniny; lžíce sádla (nejlépe husího); 2 větší cibule; 3 vejce; 20 g spařených a oloupaných mandlí; 1/2 l mléka; 2 žemle; 2 špetky strouhaného muškátu; sůl; pepř..
vajíčka rozšlehejte v mléce, přidejte pokrájené žemle a nechte
chvíli bobtnat..
v kastrolku rozehřejte na nudličky pokrájenou slaninu a na jemno pokrájenou
cibuli..
přidejte plátky očištených hub, osolte, opepřete a poduste do měkka,
houby přimíchejte k žemli s mlékem, vsypte oloupané a pokrájené
mandle.. čtvrtky kuřete bez kůže poduste na sádle v nízkém kastrolu,
témeř měkké kuřecí díly pokryjte nádivkou, zakápnete zbytkem sádla a
dejte zapéci do vyhřáté trouby..
jen tu kůži bych samozřejmě nesundávala.
protože všichni moji příbuzní jsou z Moravy tak mi nejvíc chutná tato
nádivka..
Doplňuji:
Hanulko omlouvám se zase jsem se přehlídla a dala recept na nádivku do
kuřete místo na roládu na kuře, tak tady je ta roláda..
větší kuře vykostíme, poklademe plátky šunky a anglické slaniny..
naklademe vyprané kysané zelí a dochucujeme..
posypeme paprikovou vegetou, uděláme roládu, posolíme, okmínujeme a
posypeme grilovacím kořením..
kuřecí roládu s kysaným zelím dáme do alobalu a pečeme asi půl hodiny pozvolna, pečeme ji přikrytou, poté roládu částečně odbalíme, aby se upekla dorůžova, a poléváme výpekem z rolády..