anonym
Odpověděl/a – 16.leden 1:56
ad mosoj, úvaha o lahvích typu sekt, je sice správná, ale méně
vypouklé dno mají i ostatní vinné láhve, viz odkaz ve zdroji:
Tam je důvod prozaický, pokud dochází k fermentaci v láhvi (anebo
u ostatních lahví při delším skladování naležato a následně
postavení před servírováním) se vinné sedimenty kumulují v úzkém
mezikruží blíže ke kruhovému obvodu láhve, čímž se snižuje na minimum
riziko kontaminace do sklenic.
Zdroj: http://www.silverspurcorp.com/company/articles/glass_wine_bottles_shapes_colors.html
anonym
Odpověděl/a – 17.leden 23:07
ad mosoj, úvaha o lahvích typu sekt, je sice správná, ale méně
vypouklé dno mají i ostatní vinné láhve, viz odkaz ve zdroji:
Tam je důvod prozaický, pokud dochází k fermentaci v láhvi (anebo
u ostatních lahví při delším skladování naležato a následně
postavení před servírováním) se vinné sedimenty kumulují v úzkém
mezikruží blíže ke kruhovému obvodu láhve, čímž se snižuje na minimum
riziko kontaminace do sklenic.
Doplňuji:
ad mosoj, díky za dík, … to je sranda, jak se tu doplňujem a nakonec jsme
tu zůstali sami. 🙂
Zdroj: http://www.silverspurcorp.com/company/articles/glass_wine_bottles_shapes_colors.html