Odpověděl/a – 13.říjen 14:26
Rychlá povidlová omáčka
sůl
1 lžička
máslo
cukr
1 lžička
škrobová moučka
4 lžíce
švestková povidla
350 ml
vody
Skvělá omáčka k uzenému masu. Jednoduchý recept.
Postup přípravy receptu
Povidla krátce povaříme ve vodě. Vmícháme špetku soli, máslo, škrobovou moučku rozmíchanou v troše vody a povaříme asi 2 minuty do zhoustnutí. Podle chuti povidlovou omáčku osladíme.
Rychlou povidlovou omáčku podáváme k uzenému masu.
Zdroj: http://recepty.vareni.cz/rychla-povidlova-omacka/
Odpověděl/a – 13.říjen 14:40
Rychlá povidlová omáčka
sůl
1 lžička
máslo
cukr
1 lžička
škrobová moučka
4 lžíce
švestková povidla
350 ml
vody
Skvělá omáčka k uzenému masu. Jednoduchý recept.
Postup přípravy receptu
Povidla krátce povaříme ve vodě. Vmícháme špetku soli, máslo, škrobovou moučku rozmíchanou v troše vody a povaříme asi 2 minuty do zhoustnutí. Podle chuti povidlovou omáčku osladíme.
Rychlou povidlovou omáčku podáváme k uzenému masu.
Doplňuji:
To jo, ale ta se taky dělá ze švestek a ne z povidel, samozřejmě je
vylepšená,,:-)
Sušené švestky omyjme a dáme vařit na 10 minut do vody, ke které jsme přidali dva plátky citrónu i s kůrou, kousek celé skořice, asi pět hřebíčků a kousek badyánu. Pak scedíme, švestky vypeckujeme a pokrájíme a vrátíme do švestkového vývaru.
Přidáme pokrájené ořechy a mandle v množství podle uvážení, asi tak 2 vrchovaté lžíce od každého druhu. Lžíci rozinek a pokrájených fíků a jeden vanilkový cukr. Přidáme pro zahuštění asi 2 lžíce strouhaného perníku a na mírném ohni vaříme ještě 20 minut. Ochutnáme a dosladíme.
Jíme na štědrý den teplou, vlažnou i studenou samotnou omáčku, nebo k vánočnímu pečivu zejména vánočce. Méně sladká omáčka může být podávána k uzeným masům.
Více v odkaze http://www.recepty.cz/recept/vanocni-svestkova-omacka-z-brtnice-11017
Zdroj: http://recepty.vareni.cz/rychla-povidlova-omacka/