Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 13.říjen 14:26

Rychlá povidlová omáčka

sůl

1 lžička
máslo

cukr

1 lžička
škrobová moučka

4 lžíce
švestková povidla

350 ml
vody

Skvělá omáčka k uzenému masu. Jednoduchý recept.

Postup přípravy receptu

Povidla krátce povaříme ve vodě. Vmícháme špetku soli, máslo, škrobovou moučku rozmíchanou v troše vody a povaříme asi 2 minuty do zhoustnutí. Podle chuti povidlovou omáčku osladíme.

Rychlou povidlovou omáčku podáváme k uzenému masu.

Zdroj: http://recepty.vareni.cz/rychla-povidlova-omacka/

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 13.říjen 14:40

Rychlá povidlová omáčka

sůl

1 lžička
máslo

cukr

1 lžička
škrobová moučka

4 lžíce
švestková povidla

350 ml
vody

Skvělá omáčka k uzenému masu. Jednoduchý recept.

Postup přípravy receptu

Povidla krátce povaříme ve vodě. Vmícháme špetku soli, máslo, škrobovou moučku rozmíchanou v troše vody a povaříme asi 2 minuty do zhoustnutí. Podle chuti povidlovou omáčku osladíme.

Rychlou povidlovou omáčku podáváme k uzenému masu.
Doplňuji:
To jo, ale ta se taky dělá ze švestek a ne z povidel, samozřejmě je vylepšená,,:-)

Sušené švestky omyjme a dáme vařit na 10 minut do vody, ke které jsme přidali dva plátky citrónu i s kůrou, kousek celé skořice, asi pět hřebíčků a kousek badyánu. Pak scedíme, švestky vypeckujeme a pokrájíme a vrátíme do švestkového vývaru.

Přidáme pokrájené ořechy a mandle v množství podle uvážení, asi tak 2 vrchovaté lžíce od každého druhu. Lžíci rozinek a pokrájených fíků a jeden vanilkový cukr. Přidáme pro zahuštění asi 2 lžíce strouhaného perníku a na mírném ohni vaříme ještě 20 minut. Ochutnáme a dosladíme.

Jíme na štědrý den teplou, vlažnou i studenou samotnou omáčku, nebo k vánočnímu pečivu zejména vánočce. Méně sladká omáčka může být podávána k uzeným masům.

Více v odkaze http://www.re­cepty.cz/recep­t/vanocni-svestkova-omacka-z-brtnice-11017

Zdroj: http://recepty.vareni.cz/rychla-povidlova-omacka/