Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 13.říjen 6:29

Já bych částečně souhlasil s hanulkou.Pokud si koupím fritovací olej a budu používat fritézu nebo hrnec s teploměrem /ručním digitálním/, pak po vychladnutí a přecezení mohu opakovaně olej používat dokud je vizuelně a čichově použitelný.Skla­dovat v uzavřeny či jen zakrytý ne v teple.Pokud nemám ono měření teploty, pak skutečně jen cca 2–3× a k tomu použít klidně levnější obyčejný olej, který mnohdy ani olejem není.Ale kdyby jste viděla,v čem se smaží hranolky v některých kuchyních,zejména teď po zdražení oleje, nikdy by jste si něco smaženého v hospodě nedala.Např. můj šéf nařídil smažit kostičky chleba do polévky /krutony/ až ve „vyjetém“ oleji těsně před jeho likvidací.Když to udělám z úcty k zákazníkovi v čistém,tak ho zaplatím.Tak ho alespoň pravidelně čistím.Před návštěvou restaurace či podobného zařízení je proto dobré si tu hospodu očuchat – projít se kolem a nasát vůně.Pokud cítím přepálený olej,rychle pryč,tam nic dobrého nedostanu.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 15.říjen 6:44

Já bych částečně souhlasil s hanulkou.Pokud si koupím fritovací olej a budu používat fritézu nebo hrnec s teploměrem /ručním digitálním/, pak po vychladnutí a přecezení mohu opakovaně olej používat dokud je vizuelně a čichově použitelný.Skla­dovat v uzavřeny či jen zakrytý ne v teple.Pokud nemám ono měření teploty, pak skutečně jen cca 2–3× a k tomu použít klidně levnější obyčejný olej, který mnohdy ani olejem není.Ale kdyby jste viděla,v čem se smaží hranolky v některých kuchyních,zejména teď po zdražení oleje, nikdy by jste si něco smaženého v hospodě nedala.Např. můj šéf nařídil smažit kostičky chleba do polévky /krutony/ až ve „vyjetém“ oleji těsně před jeho likvidací.Když to udělám z úcty k zákazníkovi v čistém,tak ho zaplatím.Tak ho alespoň pravidelně čistím.Před návštěvou restaurace či podobného zařízení je proto dobré si tu hospodu očuchat – projít se kolem a nasát vůně.Pokud cítím přepálený olej,rychle pryč,tam nic dobrého nedostanu.
Doplňuji:
Ten teploměr z důvodu,že hranolky by se měly smažit při oněch cca 160.Při malé teplotě se nacucají olejem a hlavně,při vysoké dochází v běžně koupeném oleji ve změnám a je pak vyloženě nejedlý.