Odpověděl/a – 25.červenec 21:09
Člověče…je to pár dní, co jsem právě na jeden recept narazila. A sama jsem se tomu divila a přemýšlela jsem, jak to asi může chutnat… Já teda žádná velká kuchta nejsem, ale tepelně upravený meloun byl i mě krajně podezřelý! :) Když mi dáš pár dní (maximálně), zkusím to najít. Mám pocit, že to bylo v nějakým časopise, tak budu muset zalistovat :)
Jinak z vodního melounu jsou báječně osvěžující letní drinky, nemusíš ho dávat jen do salátu :)
Odpověděl/a – 25.červenec 22:59
Člověče…je to pár dní, co jsem právě na jeden recept narazila. A sama jsem se tomu divila a přemýšlela jsem, jak to asi může chutnat… Já teda žádná velká kuchta nejsem, ale tepelně upravený meloun byl i mě krajně podezřelý! :) Když mi dáš pár dní (maximálně), zkusím to najít. Mám pocit, že to bylo v nějakým časopise, tak budu muset zalistovat :)
Jinak z vodního melounu jsou báječně osvěžující letní drinky,
nemusíš ho dávat jen do salátu :)
Doplňuji:
Tak jsem to našla. Je to vodní meloun smažený ve vinném těstíčku –
pro jistotu jsem to naskenovala, ať neřeknete, že jsem si ten recept
vymyslela (hahaha, takovou fantazii fakt nemám :D
Jenom se omlouvám, že u receptu chybí cca 1mm okraje – časák není
můj, kdoví co s tím majitelka dělala :))
Jestli ten recept někdo vyzkoušíte, dejte pak vědět, jak moc velký
fujtajbl to je. Díky :)
Jinak ještě k tomu melounu zastudena – perfektní je sorbet z vodního melounu (a není ani potřeba strojek na zmrzlinu – stačí sorbet během mražení hlídat, nenechat ho úplně zmrznout: vždycky, když se začne měnit v led, tříšt „rozbít“ a pořádně promíchat).
No a ještě jeden tip: z dužiny melounu vydlabat kuličky (je na to speciální udělátko) a připravit si ovocnou bowli. Univerzální recept neexistuje, záleží na chuti – sezonní ovoce nakrájet na kousky, hodit do džbánu, zalít rumem/sektem/vodkou + sodovkou/čajem, přidat třeba mátu nebo meduňku a nechat pár hodin odležet. Podávat vychlazený nebo s ledem – je to mňam! :)
http://img.nadapenny.com/t20/11206/nadap151807183460232.jpg