Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 18.červenec 10:41

Prejt z cukety: (malý pekáč)

1/2 kg cukety nastrouhat (hrubo) a bez jadérek
10dkg sýra nastrouhat
10dkg salámu (já dal trochu pálivou klobásku)
2 vejce
2 lžíce strouhanky
2dkg krupičky
10dcl oleje
1/2 prášku do pečiva
sůl + majoránka + drcený kmín + pepř + česnek + cibule

Dát do vymazaného a vysypaného pekáče a péct.

Je to moc dobré připomíná mi to sekanou.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 18.červenec 11:00

Prejt z cukety: (malý pekáč)

1/2 kg cukety nastrouhat (hrubo) a bez jadérek
10dkg sýra nastrouhat
10dkg salámu (já dal trochu pálivou klobásku)
2 vejce
2 lžíce strouhanky
2dkg krupičky
10dcl oleje
1/2 prášku do pečiva
sůl + majoránka + drcený kmín + pepř + česnek + cibule

Dát do vymazaného a vysypaného pekáče a péct.

Je to moc dobré připomíná mi to sekanou.

Doplňuji:
pro baghira:

Cuketa má minimální obsah kalorií a vysoký obsah minerálů. Příznivě působí na srdce, ledviny i trávicí ústrojí a pomáhá při léčbě cukrovky, revmatismu i dny. Má dokonce i protirakovinné účinky.

Zvláště slupky cuket obsahují karoteny a hořčík, jejichž přítomnost přispívá ke správné funkci buněčných jader a činnosti buněk. Cuketa se navíc jako nízkoenergetická zelenina výborně uplatňuje při zeštíhlujících dietách. Její zařazení do jídelníčku zvyšuje peristaltiku střev, proto pomáhá při tzv. střevní ochablosti i při zácpě, prospívá rovněž sliznicím střev.