Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 15.červenec 22:59

Jednodušší recept než od Arygnoc: 1 kg meruněk omyj, loupat nemusíš, vypeckuj, pokrájej na kousky nebo rozmixuj. Půl kg cukru smíchej se sáčkem na marmelády 2:1 (to je na meruně tak akorát poměr), přidej do meruní v hrnci a vař podle návodu na sáčku. Ochuť kyselinou citrónovou. Horké nalij do vyvařených skleniček a zavíčkuj vyvařenými víčky, na 5 minut obrať dnem nahoru. Aby se Ti neumazalo hrdlo sklenic – gumička by se nepřicucla – nalívej marmeládu pomocí trychtýře z uříznuté pet lahve.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 16.červenec 1:45

Jednodušší recept než od Arygnoc: 1 kg meruněk omyj, loupat nemusíš, vypeckuj, pokrájej na kousky nebo rozmixuj. Půl kg cukru smíchej se sáčkem na marmelády 2:1 (to je na meruně tak akorát poměr), přidej do meruní v hrnci a vař podle návodu na sáčku. Ochuť kyselinou citrónovou. Horké nalij do vyvařených skleniček a zavíčkuj vyvařenými víčky, na 5 minut obrať dnem nahoru. Aby se Ti neumazalo hrdlo sklenic – gumička by se nepřicucla – nalívej marmeládu pomocí trychtýře z uříznuté pet lahve.
Doplňuji:
Já mixuju. Na slepení cukroví je lepší hladká, i na palačinky nebo jen na chleba s máslem se lépe rozetře. Z kousků dělám jen jahodovou. A rybíz lisuju na šťávu, z něj je super marmeláda na linecké. Nikomu svůj postup nevnucuju, máte-li svůj osvědčený. Jen takhle vaří džemy moje mamka, dělám to tak podle ní i já. Manžel si nestěžuje (tchýně dělá marmelády taky tak), takže co:-)