Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 28.červen 12:31

Čistý alkohol tuhne cca při –130.
Pokud máme směs vody a alkoholu, tak při nízkých teplotách voda mrzne a vytváří ve směsi krystalky, které se dají ze směsi mechanicky odstranit (a alkohol zůstává, čímž se dá zvýšit jeho koncentrace).
Tímto způsobem se na Sibiři vyráběla z kvasu vodka ještě předtím, než Čukčové poznali destilaci.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 28.červen 14:11

Čistý alkohol tuhne cca při –130.
Pokud máme směs vody a alkoholu, tak při nízkých teplotách voda mrzne a vytváří ve směsi krystalky, které se dají ze směsi mechanicky odstranit (a alkohol zůstává, čímž se dá zvýšit jeho koncentrace).
Tímto způsobem se na Sibiři vyráběla z kvasu vodka ještě předtím, než Čukčové poznali destilaci.
Doplňuji:
mosoj: já nemám v chladiči alkohol, ale etylenglykol nebo propylenglykol ;)