Odpověděl/a – 28.červen 12:31
Čistý alkohol tuhne cca při –130.
Pokud máme směs vody a alkoholu, tak při nízkých teplotách voda mrzne a
vytváří ve směsi krystalky, které se dají ze směsi mechanicky odstranit
(a alkohol zůstává, čímž se dá zvýšit jeho koncentrace).
Tímto způsobem se na Sibiři vyráběla z kvasu vodka ještě předtím, než
Čukčové poznali destilaci.
Odpověděl/a – 28.červen 14:11
Čistý alkohol tuhne cca při –130.
Pokud máme směs vody a alkoholu, tak při nízkých teplotách voda mrzne a
vytváří ve směsi krystalky, které se dají ze směsi mechanicky odstranit
(a alkohol zůstává, čímž se dá zvýšit jeho koncentrace).
Tímto způsobem se na Sibiři vyráběla z kvasu vodka ještě předtím, než
Čukčové poznali destilaci.
Doplňuji:
mosoj: já nemám v chladiči alkohol, ale etylenglykol nebo
propylenglykol ;)