Odpověděl/a – 17.duben 20:29
Do mísy si připravím
1 kg polohrubé mouky
5 lžic cukru
špetku soli
udělám důlek do něj rozdrobím
1 kostku droždí
na něj nasypu lžíci cukru
zaliji cca 1/4 l vlažného mléka a přidám trochu citronové kůry
a 2 vejce
a vypracovávám těsto dle potřeby můžete maličko mléka ještě přilít
ale jen maličko a když je těsto zadělané přidám ještě
8 rozpuštěných lžic másla /hery/ a pěkně to zapracuji do těsta až je
krásně hladké a nelepí se na stěny mísy . Popráším hladkou moukou a
nechám kynout , jak se objem znásobí začnu lžící vykrajovat kousky a
dávat je na pomoučněný vál /rozprostřu každý kousek naplním tvarohem a
dávám 1 švestku/i může být kompotovaná/ zabalím a kladu postupně na
plech vyložený pečícím papírem a hned každou buchtu potírám
rozpuštěným tukem z vrchu i ze stran, aby se k sobě při pečení
nepřilepily. Dám do trouby na 180 st a peču dokud nezačnou růžovět.
Rozpis je přesně na 20ks buchet po 4 vedle sebe v 5 ti řadách.
tento recept je můj používám jej i na mazance a vánočky s tím, že pak se do těsta přidají rozinky a mandle
Odpověděl/a – 17.duben 20:42
Do mísy si připravím
1 kg polohrubé mouky
5 lžic cukru
špetku soli
udělám důlek do něj rozdrobím
1 kostku droždí
na něj nasypu lžíci cukru
zaliji cca 1/4 l vlažného mléka a přidám trochu citronové kůry
a 2 vejce
a vypracovávám těsto dle potřeby můžete maličko mléka ještě přilít
ale jen maličko a když je těsto zadělané přidám ještě
8 rozpuštěných lžic másla /hery/ a pěkně to zapracuji do těsta až je
krásně hladké a nelepí se na stěny mísy . Popráším hladkou moukou a
nechám kynout , jak se objem znásobí začnu lžící vykrajovat kousky a
dávat je na pomoučněný vál /rozprostřu každý kousek naplním tvarohem a
dávám 1 švestku/i může být kompotovaná/ zabalím a kladu postupně na
plech vyložený pečícím papírem a hned každou buchtu potírám
rozpuštěným tukem z vrchu i ze stran, aby se k sobě při pečení
nepřilepily. Dám do trouby na 180 st a peču dokud nezačnou růžovět.
Rozpis je přesně na 20ks buchet po 4 vedle sebe v 5 ti řadách.
tento recept je můj používám jej i na mazance a vánočky s tím, že
pak se do těsta přidají rozinky a mandle
Doplňuji:
http://img.nadapenny.com/t20/11107/nadap134449606240237.jpg
už pomalu mizí z pekáče prý jsou nejlepší čerstvé