Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 17.duben 20:29

Do mísy si připravím
1 kg polohrubé mouky
5 lžic cukru
špetku soli

udělám důlek do něj rozdrobím
1 kostku droždí
na něj nasypu lžíci cukru
zaliji cca 1/4 l vlažného mléka a přidám trochu citronové kůry
a 2 vejce
a vypracovávám těsto dle potřeby můžete maličko mléka ještě přilít ale jen maličko a když je těsto zadělané přidám ještě 8 rozpuštěných lžic másla /hery/ a pěkně to zapracuji do těsta až je krásně hladké a nelepí se na stěny mísy . Popráším hladkou moukou a nechám kynout , jak se objem znásobí začnu lžící vykrajovat kousky a dávat je na pomoučněný vál /rozprostřu každý kousek naplním tvarohem a dávám 1 švestku/i může být kompotovaná/ zabalím a kladu postupně na plech vyložený pečícím papírem a hned každou buchtu potírám rozpuštěným tukem z vrchu i ze stran, aby se k sobě při pečení nepřilepily. Dám do trouby na 180 st a peču dokud nezačnou růžovět. Rozpis je přesně na 20ks buchet po 4 vedle sebe v 5 ti řadách.

tento recept je můj používám jej i na mazance a vánočky s tím, že pak se do těsta přidají rozinky a mandle

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 17.duben 20:42

Do mísy si připravím
1 kg polohrubé mouky
5 lžic cukru
špetku soli

udělám důlek do něj rozdrobím
1 kostku droždí
na něj nasypu lžíci cukru
zaliji cca 1/4 l vlažného mléka a přidám trochu citronové kůry
a 2 vejce
a vypracovávám těsto dle potřeby můžete maličko mléka ještě přilít ale jen maličko a když je těsto zadělané přidám ještě 8 rozpuštěných lžic másla /hery/ a pěkně to zapracuji do těsta až je krásně hladké a nelepí se na stěny mísy . Popráším hladkou moukou a nechám kynout , jak se objem znásobí začnu lžící vykrajovat kousky a dávat je na pomoučněný vál /rozprostřu každý kousek naplním tvarohem a dávám 1 švestku/i může být kompotovaná/ zabalím a kladu postupně na plech vyložený pečícím papírem a hned každou buchtu potírám rozpuštěným tukem z vrchu i ze stran, aby se k sobě při pečení nepřilepily. Dám do trouby na 180 st a peču dokud nezačnou růžovět. Rozpis je přesně na 20ks buchet po 4 vedle sebe v 5 ti řadách.

tento recept je můj používám jej i na mazance a vánočky s tím, že pak se do těsta přidají rozinky a mandle
Doplňuji:
http://img.na­dapenny.com/t20/111­07/nadap134449606­240237.jpg

už pomalu mizí z pekáče prý jsou nejlepší čerstvé