Odpověděl/a – 4.duben 11:53
Lečo je pokrm typický pro maďarskou kuchyni. K přípravě je třeba
hlavně paprika, rajčata a cibule.
Zelená, žlutá a červená paprika se nakrájí na plátky a promíchá se
s rajčaty a cibulí tak, aby vznikla stejnorodá směs. Existují různé
varianty jídla, někdy se přidává například slanina, víno nebo
nakrájený salám či klobása a nebo se do téměř hotového vmíchá vejce.
Pravé maďarské lečo má být ostře okořeněno, nejlépe pálivou
paprikou.
Leču se podobá italská peperonata, která je ale méně ostrá.
V Polsku, Česku i na Slovensku je lečo oblíbeným letním jídlem.
Zavařování hotového leča je možností jak uchovat zeleninu pro zimní
měsíce.Maďarsky se řekne „Növényi w.egg“
Odpověděl/a – 4.duben 12:37
Lečo je pokrm typický pro maďarskou kuchyni. K přípravě je třeba
hlavně paprika, rajčata a cibule.
Zelená, žlutá a červená paprika se nakrájí na plátky a promíchá se
s rajčaty a cibulí tak, aby vznikla stejnorodá směs. Existují různé
varianty jídla, někdy se přidává například slanina, víno nebo
nakrájený salám či klobása a nebo se do téměř hotového vmíchá vejce.
Pravé maďarské lečo má být ostře okořeněno, nejlépe pálivou
paprikou.
Leču se podobá italská peperonata, která je ale méně ostrá.
V Polsku, Česku i na Slovensku je lečo oblíbeným letním jídlem.
Zavařování hotového leča je možností jak uchovat zeleninu pro zimní
měsíce.Maďarsky se řekne „Növényi w.egg“
Doplňuji:
Prý je to ze slovenského zelenina a leda čo,ale nevěřím tomu.