Odpověděl/a – 5.březen 19:57
takhle z voleje me napadaji pusinky … presny recept neznam, ale davaji se tam bilky vyslehany na snih, cukr a mozna i nasekan orechy, ale tema orechama si nejsem jisty.
uz sem nasel recept:
5 bílků
30 dkg jemného pískového cukru (krupička)
podle velikosti bílků počítáme na 1 bílek 5–7 dkg cukru
Dobře našleháme sníh, pak do něj vešleháme polovinu cukru. Druhou
polovinu cukru už jen lehce stěrkou zabalujeme. Hmotu přendáme do sáčku
s hubičkou a na plech vyložený pečícím papírem tvarujeme pusinky,
kolečka nebo proužky. Dáme do málo teplé trouby a spíš sušíme než
pečeme.
Potom se to může namáčet v čokoládě, ale i jen tak samotný je to
děsně dobrý :)
Odpověděl/a – 5.březen 20:04
takhle z voleje me napadaji pusinky … presny recept neznam, ale davaji se tam bilky vyslehany na snih, cukr a mozna i nasekan orechy, ale tema orechama si nejsem jisty.
uz sem nasel recept:
5 bílků
30 dkg jemného pískového cukru (krupička)
podle velikosti bílků počítáme na 1 bílek 5–7 dkg cukru
Dobře našleháme sníh, pak do něj vešleháme polovinu cukru. Druhou
polovinu cukru už jen lehce stěrkou zabalujeme. Hmotu přendáme do sáčku
s hubičkou a na plech vyložený pečícím papírem tvarujeme pusinky,
kolečka nebo proužky. Dáme do málo teplé trouby a spíš sušíme než
pečeme.
Potom se to může namáčet v čokoládě, ale i jen tak samotný je to
děsně dobrý :)
Doplňuji:
napadla me dalsi vec k tomu :)
neni potreba to delat sackem s hubickou, normalne nabirat lzici a delat z toho
takovy hromadky. ta polovina cukru, co je vmichana jen na konec, potom v troube
zkaramelizuje a ty pusinky potom nejsou takovy suchy, ale prijemne „mokry“
;)
tak dobrou chut