Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 5.březen 19:57

takhle z voleje me napadaji pusinky … presny recept neznam, ale davaji se tam bilky vyslehany na snih, cukr a mozna i nasekan orechy, ale tema orechama si nejsem jisty.

potom se ty bilky s cukrem susi v troube a je to desne dobry :)

uz sem nasel recept:
5 bílků
30 dkg jemného pískového cukru (krupička)
podle velikosti bílků počítáme na 1 bílek 5–7 dkg cukru

Dobře našleháme sníh, pak do něj vešleháme polovinu cukru. Druhou polovinu cukru už jen lehce stěrkou zabalujeme. Hmotu přendáme do sáčku s hubičkou a na plech vyložený pečícím papírem tvarujeme pusinky, kolečka nebo proužky. Dáme do málo teplé trouby a spíš sušíme než pečeme.
Potom se to může namáčet v čokoládě, ale i jen tak samotný je to děsně dobrý :)

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 5.březen 20:04

takhle z voleje me napadaji pusinky … presny recept neznam, ale davaji se tam bilky vyslehany na snih, cukr a mozna i nasekan orechy, ale tema orechama si nejsem jisty.

potom se ty bilky s cukrem susi v troube a je to desne dobry :)

uz sem nasel recept:
5 bílků
30 dkg jemného pískového cukru (krupička)
podle velikosti bílků počítáme na 1 bílek 5–7 dkg cukru

Dobře našleháme sníh, pak do něj vešleháme polovinu cukru. Druhou polovinu cukru už jen lehce stěrkou zabalujeme. Hmotu přendáme do sáčku s hubičkou a na plech vyložený pečícím papírem tvarujeme pusinky, kolečka nebo proužky. Dáme do málo teplé trouby a spíš sušíme než pečeme.
Potom se to může namáčet v čokoládě, ale i jen tak samotný je to děsně dobrý :)
Doplňuji:
napadla me dalsi vec k tomu :)
neni potreba to delat sackem s hubickou, normalne nabirat lzici a delat z toho takovy hromadky. ta polovina cukru, co je vmichana jen na konec, potom v troube zkaramelizuje a ty pusinky potom nejsou takovy suchy, ale prijemne „mokry“ ;)
tak dobrou chut