Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 26.únor 0:55

Video může být zakódované mnoha způsoby. Pořád ještě nejrozšířenější způsob, který se používá na internetu je multimediální kontejner avi, který obsahuje několik stop a z vnějšku se jeví jako jeden soubor s příponou avi. DVD video, které obsahuje složku AUDIO_TS a VIDEO_TS je jiný formát. Existují programy, např. Format Factory, které umějí různé formáty mezi sebou převádět. Je nutné dodat, že avi je komprimovaný formát, objemově menší, kvalita je horší, než DVD video.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 28.únor 19:42

Video může být zakódované mnoha způsoby. Pořád ještě nejrozšířenější způsob, který se používá na internetu je multimediální kontejner avi, který obsahuje několik stop a z vnějšku se jeví jako jeden soubor s příponou avi. DVD video, které obsahuje složku AUDIO_TS a VIDEO_TS je jiný formát. Existují programy, např. Format Factory, které umějí různé formáty mezi sebou převádět. Je nutné dodat, že avi je komprimovaný formát, objemově menší, kvalita je horší, než DVD video.
Doplňuji:
Michal Kole: Kopii pro vlastní potřebu si smíte legálně udělat jen z takových děl, která nemají ochranu proti kopírování.