Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 4.únor 15:09

Smržovský grimoár

Lidský rod, co jeho historická paměť sahá, se věnuje magickým a čarodějným praktikám. Magii využíval stejně šaman před svou pralesní chýší, babylonský či egyptský kněz v chrámě, ale i středověcí theurgové a alchymisté. Tajná učení s rozmanitými rituály zaznamenáváme ve všech dobách i kulturách po celém světě.

Zdroj: http://gnom.atlasweb.cz/

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 4.únor 15:12

Smržovský grimoár

Lidský rod, co jeho historická paměť sahá, se věnuje magickým a čarodějným praktikám. Magii využíval stejně šaman před svou pralesní chýší, babylonský či egyptský kněz v chrámě, ale i středověcí theurgové a alchymisté. Tajná učení s rozmanitými rituály zaznamenáváme ve všech dobách i kulturách po celém světě.
Doplňuji:
Grimoár je magická kniha s popisy základních čarodějných praktik. Grimoáry byly ponejvíce psány od poloviny středověku do současnosti. Knihy obsahují především popisy astrologických vlivů, seznamy andělů a démonů, postupy pro jejich vyvolávání, správný postup při zaklínání a sesílání kouzel, při vytváření lektvarů, vyvolávání nadpozemských sil a při tvorbě talismanů. Hodnota grimoárů a jejich úroveň se pohybuje od prostých lidových žaltárů jako Černé kuře, až po knihy vyšší úrovně, velmi cenněné okultisty, mezi které lze brát například Lemegeton.

http://cs.wiki­pedia.org/wiki/Gri­mo%C3%A1r

Zdroj: http://gnom.atlasweb.cz/